In de zomer is er niets lekkerder dan om op een warme dag een fris, zelfgemaakte ijsje te eten. IJsjes zijn ook nog eens erg leuk om samen met kinderen te maken, zo zijn er talloze opties qua vormen en smaken. Wat ook fijn is, is dat je er een heel gezond ijsje van kunt maken door bijvoorbeeld alleen maar wat fruit, honing en een beetje water te gebruiken. En nóg lik je er je vingers bij af!

Ingrediënten voor 4 kiwi ijsjes
3 groene kiwi’s
2 tl honing
75 ml water

Ingrediënten voor 4 peren ijsjes
400 gram peer
Sap van 1 limoen
2 tl honing

Ingrediënten voor 4 aardbei ijsjes
400 gram aardbeien
sap van een halve limoen
2 tl honing

Hoe maak je het?
Kiwi ijsjes.
Schil de kiwi en pureer met de staafmixer. Meng hier de honing en het water doorheen. De gepureerde kiwi is een vrij dikke massa van zichzelf, daarom voeg je een beetje water toe. De honing verzacht de zurigheid van de kiwi. Met kiwi gold zul je minder honing nodig hebben. Giet het kiwimengsel vervolgens in de vormpjes en laat een aantal uur in de vriezer opstijven.

Peren ijsjes.
Nog veel lekkerder dan het bekende perenijsje uit de winkel, maar dan met veel meer peer. Schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met de staafmixer, meng met het sap van 1 limoen en twee theelepels honing. Giet het peermengsel in de ijsvormpjes en laat een aantal uur in de vriezer opstijven.

Aardbei ijsjes.
Pureer de aardbeitjes en meng ze met het sap van een halve limoen en twee theelepels honing. Giet het aardbeimengsel in de ijsvormpjes en laat een aantal uur opstijven in de vriezer.

Bron: Zoetrecepten

Bekijk ook

Recept: Dieren pannenkoeken

Recept: Dieren pannenkoeken

watch_later 0:30 uur
local_dining hulp van ouders
assignment Hoofdgerecht

De meeste kinderen zijn dol op pannenkoeken. Het blijft dan ook één van de favorieten op een kinderfeestje. Maar niet allee...

Lees meer play_arrow
Recept: Paaskaneelbroodjes

Recept: Paaskaneelbroodjes

watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Het is bijna Pasen. Om Pasen net iets smaakvoller te maken, hebben wij een heerlijk recept voor jou klaar staan. Het is een s...

Lees meer play_arrow