Pannenkoeken, bakken, koken, bakfies, cargo bike
Pannenkoeken, bakken, koken, bakfies, cargo bike
Pannenkoeken, bakken, koken, bakfies, cargo bike

De meeste kinderen zijn dol op pannenkoeken. Het blijft dan ook één van de favorieten op een kinderfeestje. Maar niet alleen op een kinderfeestje worden de pannenkoeken genuttigd. Als avondeten gaan de pannenkoeken ook als liefde door de maag.

Deze bijzondere beestachtige pannenkoeken maken het nog lekkerder en leuker! Met een beetje creativiteit kan je namelijk iets heel leuks maken van een pannenkoek. Laat je creativiteit de loop gaan en creëer een leeuw, vogel, aap of een varken. Mocht je niet zo goed zijn in het bakken van pannenkoeken, dan kun je ook met wafels iets heel leuks maken. Meneer Krabs bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig?
1 pak pannenkoeken mix naturel
800 ml melk
2 eieren
Boter of olie

en / of

1 pak American pannenkoeken mix
400 ml melk
2 eieren
Boter of olie

en / of

1 pak Belgische wafels (8 stuks)

Blauwe bessen
Aardbeien
Bananen
Stroopwafels
Jelly beans

Hoe maak je het?
01. Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk toe.

02. Roer dit tot een glad beslag met een mixer of een garde.

03. Voeg de eieren toe aan het beslag. Blijf roeren met een garde totdat je de eieren niet meer ziet en het weer een glad beslag is geworden.

04. Doe wat boter of schenk een scheutje olie in de koekenpan en laat de pan goed heet worden op het vuur.

05. Als de pan heet is, schep je met een soep- of juslepel beslag uit de kom.

06. Leg het beslag voorzichtig in de pan en bak de pannenkoek op een matig vuur.

07. Zodra de randjes van de pannenkoek gaar en een beetje bruin geworden zijn, kun je de pannenkoek met een spatel voorzichtig omdraaien.

08. Bak ook de andere kant van de pannenkoek totdat het bruin en gaar is.

09. Bak van het beslag zoveel pannenkoeken als je kunt. Ter variatie kun je kiezen voor grote pannenkoeken en kleine pannenkoekjes of natuurlijk voor de kleine American pannenkoeken.

10. Als alle pannenkoeken zijn gebakken, kun je de pannenkoeken gaan versieren! Tenzij de pannenkoeken natuurlijk mislukt zijn… Ga dan voor de Krusty Krab wafel.

11. Als je hebt gekozen voor een variatie in de grootte van de pannenkoeken, dan kun je de kleine pannenkoekjes of de kleine American pannenkoeken gebruiken als oren of als snuit.

12. Snijd de aardbeien en bananen in schijfjes. Leg vervolgens de aardbeien, bananen en blauwe bessen op de pannenkoeken in de vorm van een gezichtje.

13. Als je een Krusty Krab wafel aan het maken bent, dan snijd je de stroopwafel in 6 puntige stukjes. Deze dienen als poten.

14. De scharen van de krab kun je maken met jelly beans. Sorteer de jelly beans op kleur en kies de mooiste kleurtjes uit.

15. De dieren pannenkoeken zijn gemaakt. Het is de hoogste tijd om de beestachtige pannenkoeken te nuttigen.

Dat wordt smullen!

Bekijk ook

Recept: Paaskaneelbroodjes

Recept: Paaskaneelbroodjes

watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Het is bijna Pasen. Om Pasen net iets smaakvoller te maken, hebben wij een heerlijk recept voor jou klaar staan. Het is een s...

Lees meer play_arrow
Recept: Taai Taai Koekjes

Recept: Taai Taai Koekjes

assignment Sinterklaas
watch_later 0:30 uur
local_dining door kind
assignment Snack

Misschien wel mijn favoriete Sinterklaas-lekkernij: taaitaai. Met uitsteekvormpjes kun je ze in alle vormen maken die jezelf ...

Lees meer play_arrow