Is jouw kindje in de zomer jarig? Dan heb je geluk! Het is natuurlijk heerlijk om een kinderfeestje in het zonnetje te vieren. Daarnaast is het een leuke kans om de zomer als thema voor het kinderfeestje te gebruiken. Water is daar natuurlijk onmisbaar bij. Daarom geven wij jou een aantal tips om het feestje helemaal in zomerse sferen te vieren.

Een zwembad in de tuin
Op warme zomerdagen vinden kinderen het heerlijk om in een zwembad in de tuin te spetteren. Gooi er wat leuke attributen bij en de kinderen hebben maximale fun!

Waterballonnen werpen
Maak met stoepkrijt verschillende grote en kleine crikels op een grote buitenmuur. Deze cirkels dienen als verschillende doelen. Zet bij ieder doel de punten die kunnen worden verdiend. Natuurlijk verdien je meer punten als een cirkel kleiner is. Gooien maar!

Mikken met een waterpistool
In een blok natte oase prik je drie golf t’s. Hierop leg je 3 tafeltennisballetjes. Laat jouw kindje en zijn of haar vriendjes op enige afstand staan en proberen met een waterpistool de balletjes van de houders te schieten.

Sponsdarten
Je tekent met stoepkrijt een groot dartbord op de grond. Pak wat emmers met natte sponzen. Met deze natte sponzen kun je ‘darten’ door ze naar het getekende dartbord te gooien. Alle kindjes mogen 3 keer per beurt gooien. Wie haalt de hoogste score?

Waterglijbaan
Een waterglijbaan zorgt voor verkoeling en heel veel fun. Het is een extra uitdaging als je van te voren grappige opdrachten hebt bedacht. Wie lukt het met een gevuld bekertje water naar de andere kant te glijden? Wie is er het snelste aan de andere kant? Wie kan alle volle waterflessen aan het einde van de baan omgooien?

Watergevecht
Je kunt natuurlijk ook één groot watergevecht houden. Een goed watergevecht gaat niet zonder een waterpistool. Iemand vanuit de verte he-le-maal nat spuiten, is waar het uiteindelijk om gaat bij een watergevecht. Je kunt ook de tuinslag, waterballonnen, waterflessen en emmers met water gebruiken om de ander goed nat te maken.

Hoe zou jij een zomer kinderfeestje vieren? Of heb jij nog een leuke tip voor een zomers feestje? Deel ‘m hieronder!

Bekijk ook

Gezonde Halloween traktaties

Gezonde Halloween traktaties

assignment Traktaties

Is jouw kind eind oktober jarig? Dan is het leuk om een Halloween-thema te kiezen voor de traktaties op school. Voordeel van ...

Lees meer play_arrow
Kinderfeestje: Boet Fotospel

Kinderfeestje: Boet Fotospel

Op zoek naar een leuk idee voor het kinderfeestje van je kroost? Download het Boet Fotospel. Verdeel de kinderen in 2 of meer...

Lees meer play_arrow