Is jouw kindje jarig tijdens de carnaval? Dubbel feest! En een leuke kans om carnaval als thema voor het kinderfeestje te gebruiken. Hierbij een paar tips om het feestje helemaal in carnavalsfeer te vieren, van begin tot eind!

De uitnodiging
De uitnodiging voor een carnavalsfeestje moet natuurlijk extra feestelijk zijn. Voor de uitnodiging neem je een lichte ballon. Deze blaas je op, maar je legt er geen knoop in. Op de ballon schrijf je met een watervaste stift de tekst voor de uitnodiging.  Laat de letters goed drogen en dan mag de ballon weer leeglopen. Laat de jarige job zelf de envelopen versieren en confetti knippen. Stop het allemaal in de envelop en uitdelen maar!

Verkleedkist
Vergeet niet op de uitnodiging te vermelden dat iedereen verkleed mag komen. Of huur een verkleedkist vol met leuke verkleedkleren. Je begint het feestje dan meteen goed met een leuke verkleedpartij.

Schmink
Om het verkleedfeestje compleet te maken moet er natuurlijk ook geschminkt worden. Je kunt op internet een scala aan voorbeeldjes vinden van redelijk eenvoudige patronen. Het is ook leuk om iemand in te huren die dit voor je kunt doen.

Speurtocht
Kinderen zijn dol op speurtochten, als het mooi weer is, kun je lekker met ze naar buiten. Ga samen op zoek naar een schat. (Een kist of doos gevuld met iets lekkers bijvoorbeeld?) Tijdens de speurtocht kun je de kinderen leuke opdrachten laten doen. Doe een zo lang mogelijke polonaise door de straat. Vind 5 rode clowns-neuzen in de speeltuin in het park. Wie kan het verst gooien met een rolletje serpentine? Zoek de verstopte verkleedkleren. Verzin een eigen carnavalshit.

Afscheidscadeau
Geef de kinderen een leuk kleinigheidje in het thema als ze naar huis gaan. Een masker, feesthoed, feestfluit, grote ballon of schminksetje.

Hoe zou jij een carnavalsfeestje vieren? Of heb jij nog een leuke tip voor een carnavalsfeestje? Deel ‘m hieronder!

Bekijk ook

Kinderfeestje: zomer

Kinderfeestje: zomer

assignment Thema's

Is jouw kindje in de zomer jarig? Dan heb je geluk! Het is natuurlijk heerlijk om een kinderfeestje in het zonnetje te vieren...

Lees meer play_arrow
Gezonde Halloween traktaties

Gezonde Halloween traktaties

assignment Traktaties

Is jouw kind eind oktober jarig? Dan is het leuk om een Halloween-thema te kiezen voor de traktaties op school. Voordeel van ...

Lees meer play_arrow