Een traktatie nodig voor je jarige? Steeds meer basisscholen geven aan dat ze graag een gezonde traktatie zien, maar met alleen een mandarijntje maak je de kinderen van tegenwoordig niet meer blij. Omdat wij snappen dat jij niet alle tijd hebt om uren te gaan fröbelen met komkommers en stukjes tomaat, hebben wij alvast de leukste, gezondste en gemakkelijkste traktaties voor je op een rijtje gezet.

1. De Fruitraket
De ideale traktatie voor de kleine André Kuipers fans onder ons. Ziet er niet alleen heel leuk uit, want glitters en slingertjes, maar is ook supermakkelijk te maken. Koop een setje glitter satéprikkers (je vindt ze bijvoorbeeld hier online) en prik daar druiven, blauwe bessen en een aardbeitje aan. Alle 30 op een vrolijke schaal of dienblad, en klaar is kees!

2. Alles met banaan
Een banaan vinden bijna alle kinderen wel lekker. Het grootste voordeel van een banaan gebruiken als traktatie is wel dat je het van te voren kunt maken. Wat dacht je van een bananenpiraat. Met stoppelbaard, en ooglapje, een bananen-minion, met 1 plakoog en blauwe broek. Of de bekende dolfijn van een halve banaan in een bakje druifjes. Wil je echt een eenvoudige traktatie met banaan, beplak ‘m dan met stickers en schrijf met een satéprikker de avond van te voren de naam van je kindje op de banaan.

3. Popcorn vlinders
Maak popcorn (of koop het kant-en-klaar) en stop het in zo’n handig hersluitbaar zakje. Verdeel het zakje in twee delen en knijp dicht met een versierde knijper. (Dit kun je natuurlijk heel goed laten doen door je kindje zelf!)

4. Popcorn-monsters
Nog eentje dan met popcorn en weer supergemakkelijk, teken op een hersluitbaarzakje een monstergezicht. En plak eventueel van die leuke wiebeloogjes op het zakje. Vullen met popcorn en klaar!

5. Kaas-worst-giraffe
Eet jouw kind graag iets hartigs en wil hij dit ook trakteren? Maak dan deze leuke giraffes. Een printer is handig, dan hoef je de giraffes alleen maar uit te knippen ,maar als je tijd over hebt, kun je ze natuurlijk ook zelf tekenen en uitknippen. Plak de giraffenhoofdjes op een satéprikker en prik hier om en om een stukje knakworst, en een stukje kaas aan.

6. Mandarijn in een knapzakje
Vooruit toch een traktatie met mandarijn, omdat ie zo leuk is en omdat de meeste kleintjes mandarijnen ook wel heel lekker vinden. Wat heb je nodig? Een netje mandarijnen, leuke servetten, en potloden. (Bij de Hema hebben ze bijvoorbeeld potloden met een leuk printje: Deze dus) Pak de mandarijn in met het servetje, bind dicht met een stukje touw of lint, steek het potlood door het touw of lint heen en je hebt een leuke mandarijnen-knapzak. Het potlood is dan nog een leuk extraatje.

Wat is de leukste traktatie die jij ooit voor je kinderen hebt gemaakt?

Bekijk ook

Kinderfeestje: zomer

Kinderfeestje: zomer

assignment Thema's

Is jouw kindje in de zomer jarig? Dan heb je geluk! Het is natuurlijk heerlijk om een kinderfeestje in het zonnetje te vieren...

Lees meer play_arrow
Gezonde Halloween traktaties

Gezonde Halloween traktaties

assignment Traktaties

Is jouw kind eind oktober jarig? Dan is het leuk om een Halloween-thema te kiezen voor de traktaties op school. Voordeel van ...

Lees meer play_arrow