Wie kent de Ademaatjes nou niet? Het Bathmense gezin is in Nederland bekend geworden door hun deelname aan het programma ‘Een Huis Vol’. Vader Alex en moeder Anne hadden al twee dochters Ymre (12) en Meike (9), toen er in 2014 een vierling (!) bij kwam: Eefke, Aukje, Hiske en Jinthe (5). In het kader van ‘Een Bakfiets Vol’ is familie Adema voor 1 jaar een samenwerking aangegaan met Babboe en hebben zij de Babboe Max-E in ontvangst mogen nemen. Het grote gezin is namelijk de perfecte kandidaat om de grootste bakfiets van Babboe te testen. Wij van Babboe zijn erg benieuwd hoe de Ademaatjes de bakfiets ervaart. Jullie ook? Lees dan vooral onderstaande blog geschreven door Alex en Anne.

Of ik een blogje wil schrijven over onze bevindingen met de Babboe Max-E? Over dat antwoord moet ik even nadenken, een blog schrijven is niet een alledaags iets voor mij, maar fietsen met de Babboe daarentegen doe ik een stuk vaker! Met name voor de kleine stukjes naar school pakken we de bakfiets er graag bij, ook omdat onze kinderen er allemaal in passen.

Laat ik ons eerst eens even voorstellen: Wij zijn Alex en Anne en we hebben samen 6 dochters. Onze oudste, Ymre, is 12 jaar en fietst dagelijks (zelfstandig šŸ˜‰) naar de middelbare school in een dorp 12 km verderop, zij zit over het algemeen niet zoveel meer in de bakfiets šŸ˜Š. Daarna hebben we Meike, zij is 9 jaar oud. Ook zij fietst dagelijks naar school, maar ze vindt het (met name als het regent) ook best wel eens prettig om in de bakfiets te zitten. Verder hebben we nog vier meiden van 5 jaar oud, een vierling inderdaad. Zij kunnen, de een wat beter dan de ander, wel zelfstandig, maar omdat ze allen veel ondersteuning nodig hebben in het verkeer is het nog moeilijk om dit gezamenlijk te overzien. We kiezen er dan ook vaak voor om er maar Ć©Ć©n, of bij rustig verkeer, twee kinderen zelfstandig te laten fietsen. Maar naar school hebben we niet vaak genoeg tijd over, en komt het er in het kort op neer dat ze alle vier in de bakfiets naar school zitten.

Eerste indruk
We hadden al ervaring met het fietsen met een bakfiets. Ook met een elektrische, namelijk een Babboe Big-E. Deze was al wel wat ouder, en we liepen er voornamelijk tegenaan dat vriendjes en vriendinnetjes niet zo gemakkelijk mee konden. Dus een slagje groter (en nieuwer), leek ons wel prettig. Op papier leek het ons wel wat, maar toen we de Babboe Max-E eenmaal zagen, werden we toch een beetje onzeker. Kunnen we dit wel? Kunnen we hiermee nog door de poortjes op weg naar school? Is dit nog lastiger fietsen?

De Babboe Max-E ziet er wat groot en lomp uit, maar wat we een groot voordeel vinden is dat er een deurtje in zit, de kinderen kunnen gemakkelijker zelf in- en uitstappen. Bij de vorige bakfiets moesten ze nog wel eens halsbrekende toeren uithalen, waarbij er wel eens een schoen in andermans gezicht terecht kwam. Dat werd hen niet altijd in dank afgenomen. We zagen na wat goed bestuderen dat de Babboe Max-E eigenlijk dezelfde afmeting heeft als onze oude bakfiets, dus hetzelfde formaat, maar dat de bak zelf, alleen een andere afmeting heeft en een andere indeling.

De regentent viel meteen erg op, hoewel deze erg groot is, en ook wat hoger lijkt dan de Babboe Big-E, wat als voordeel heeft dat Meike (9) er ook gemakkelijk in past, kun je toch alles goed overzien op straat doordat alles doorzichtig is. Eigenlijk kan alles open gezet worden, en hierdoor kun je ook gemakkelijk de gordels dicht doen. Ook het klittenband bovenop het dak is erg praktisch, hierdoor blijven de zij-flappen goed omhoog terwijl je de kinderen de gordels vast doet.

De fietscomputer is erg overzichtelijk, het wijst voor zich , en we hadden daar dan ook eigenlijk geen vragen over. Later merkten we wel, dat we er meer mee konden dan we dachten, bijvoorbeeld loopondersteuning naar voor en achter (met de + en de -).

Eenmaal de eerste onzekerheid overwonnen, stapten we er natuurlijk op. Het bleek al snel dat die onzekerheid nergens voor nodig was. Het fietste heerlijk weg, en we merkten al snel dat de ondersteuning sneller opgepakt werd. En dat fietst met name bij het begin erg prettig. Ook bleek al snel dat de poortjes geen problemen opleverden. Voor ons is het superfijn dat de bak zo groot is, hierdoor konden we met het kinderfeestje 6 kinderen tegelijk meenemen. Het is dat er 6 gordels in zitten, maar anders hadden er misschien zelfs nog wel meer ingepast! Voor ons is het ook erg fijn dat de kleine kinderfietsen nog in de bak passen. Hierdoor is het voor ons mogelijk om het ene kind heen te laten fietsen naar school (en de fiets weer mee terug te nemen naar huis) en een ander kind weer (op haar eigen fiets) weer terug te kunnen laten fietsen naar huis.

Vier keer zoveel gelukEen herfstige fietstocht
Omdat we voornamelijk kleine, kortere stukjes hadden gefietst, leek het ons wel eens leuk om de bakfiets te testen op een langer stuk, dus gingen we er vandaag mee naar de stad, een stuk van 10 km. Het was een heerlijke herfstdag (ahum, op de terugweg wat minder, maar de kinderen zaten gelukkig droog), dus daar gingen we!

Het heerlijke zonnetje maakte ons fietstochtje een heerlijk uitstapje. In de stad was er koopzondag met levende etalages, erg leuk om te zien, een leuk doel. Onderweg troffen we een fietstunnel, het afdalen ging wat minder snel, ik werd afgeremd, maar dat snap ik ook wel, het zorgt ervoor dat ik niet de controle over het stuur kon verliezen en bijvoorbeeld de bocht uit kon vliegen. Het zorgde er echter wel voor dat ik ver achter de anderen kwam te liggen. Het viel me niet mee om hen weer in te lopen. En hoewel ik graag flink doortrap, lukte dit niet zo snel, ook omdat ik het gevoel had afgeremd te worden bij het inlopen. Later bleek dit te komen door de hoge snelheid. De accu hield het ruim voldoende vol, we begonnen het ritje met 75% en nadat we weer thuis waren zat er nog ruim 40% in, nog ruim voldoende voor de ritjes naar school deze week!

Conclusie
Wij zijn erg tevreden met deze Babboe Max-E, het heeft veel voordelen ten opzichte van onze oude Babboe Big-E, die we echter ook erg veel dankbaarheid verschuldigd zijn omdat we dankzij deze fiets toch onze kinderen toch altijd naar school konden fietsen, ook nadat de jongste vier geboren waren. De Babboe Max-E heeft een overzichtelijk display, handige snufjes, maar vooral veel ruimte!

Wil jij de avonturen van de Ademaatjes volgen op social media? Ga dan naar Facebook of Instagram of zoek op @vierkeerzoveelgelukĀ 

Bekijk ook

Vier keer zoveel geluk op Koningsdag met een Babboe Max-E

Vier keer zoveel geluk op Koningsdag met een Babboe Max-E

assignment Babboe Max-E

Wie kent de Ademaatjes nou niet? Het Bathmense gezin is in Nederland bekend geworden door hun deelname aan het programma R...

Lees meer play_arrow
Blog: Babboe Max-E heeft een upgrade gekregen

Blog: Babboe Max-E heeft een upgrade gekregen

assignment Babboe Max-E

Blogger Anita vertelt deze keer over de upgrade die we de Babboe Max-E hebben gegeven.Ā  Na de introductie van de Max-E hoord...

Lees meer play_arrow