Fietsen met baby
Fietsen met baby

Na 9 maanden te hebben gewacht, is je kleine ukkepuk er eindelijk. De eerste weken vliegen voorbij. Je baby wordt steeds groter en groter. En voor je het weet, wil je alweer op de fiets stappen. Natuurlijk wel samen met jouw kleine spruit! Maar vanaf hoeveel maanden kan je fietsen met je baby? En hoe vervoer je je baby veilig van A naar B?

De minimumleeftijd vanaf wanneer een baby op de fiets meegenomen kan worden, is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw baby. De ene baby is namelijk net wat groter dan de andere baby, en de andere baby is weer net wat wijzer dan de ene baby. Vanaf het moment dat jouw baby goed zelfstandig kan zitten, mag de kleine uk mee voor- of achterop de fiets. Meestal is dat ergens tussen de zes en negen maanden. Voor die tijd is het verstandig om jouw kind nog niet op een gewone fiets te vervoeren. De rug- en nekspiertjes van jouw baby zijn nog niet zo ontwikkeld dat ze tegen hobbels, drempels en trillingen kunnen. Met een bakfiets kun je jouw baby met speciale babyschaal of Maxi Cosi drager al eerder veilig meenemen.

Fietsen met baby: Veiligheid staat voorop
Het vervoeren van jonge baby’s die nog niet zelfstandig kunnen zitten, kan op enkele manieren zo veilig mogelijk.
Je kunt de meeste jonge baby’s al vanaf 3 maanden veilig met een bakfiets in een babyschaal of Maxi Cosi drager vervoeren. Ze zijn dan (in de meeste gevallen) in staat om hun hoofdje wat langer omhoog te houden. Met een bakfiets zitten jouw kinderen voor je neus en kun je ze goed in de gaten houden. Het kindje wordt dan door de constructie van de bakfiets én het stoeltje beschermd.
Je kunt jouw jonge baby ook op een gewone fiets vervoeren in een babyautostoeltje dat met een speciale drager op de fiets bevestigd is. Let wel: De bagagedragers dienen NEN(14872) 25kg zijn goedgekeurd.

Tips voor extra veiligheid
Zorg ervoor dat de baby altijd vast zit met de juiste bevestiging en gordels.
Maak in het begin nog geen lange fietstochten. Zorg daarom voor kleine fietsritjes.
Probeer trillingen en schokken te voorkomen, waardoor het kindje zich prettig voelt.
Houd goed zicht op jouw baby. Wanneer je kind zich niet prettig voelt, is het tijd om pauze te houden of te stoppen.

De bakfiets heeft de voorkeur
Op een mamafiets of gewoon op een “normale” fiets kun je pas fietsen met de baby als die zelfstandig het hoofdje rechtop kan houden. Met de bakfiets kun je al eerder dan deze zes tot negen maanden met jouw baby fietsen. In een bakfiets kun je jouw baby namelijk al vanaf +/- 3 maanden vervoeren. Dit is veilig met een babyschaal of een Maxi Cosi drager en een speciale bevestigingsset.

Welke oplossing past in jouw Babboe bakfiets?
Babboe Big: Babyschaal
Babboe Carve: Babyschaal of Maxi Cosi Drager
Babboe City: Babyschaal of Maxi Cosi Drager
Babboe Curve: Babyschaal of Maxi Cosi Drager
Babboe Dog: Babyschaal
Babboe Max: Babyschaal
Babboe Mini: Babyschaal
Babboe Slim: Maxi Cosi Drager

[boet-url=”https://www.babboe.nl/welke-bakfiets?utm_source=boet&utm_medium=website&utm_campaign=cargo%20bike%2C%20bakfiets”]

Bekijk ook

Vier keer zoveel geluk op Koningsdag met een Babboe Max-E

Vier keer zoveel geluk op Koningsdag met een Babboe Max-E

assignment Babboe Max-E

Wie kent de Ademaatjes nou niet? Het Bathmense gezin is in Nederland bekend geworden door hun deelname aan het programma R...

Lees meer play_arrow
Vier keer zoveel geluk met een Babboe Max-E

Vier keer zoveel geluk met een Babboe Max-E

assignment Babboe Max-E

Wie kent de Ademaatjes nou niet? Het Bathmense gezin is in Nederland bekend geworden door hun deelname aan het programma R...

Lees meer play_arrow