Fietshelm kind, fietshelm baby
Fietshelm kind, Fietshelm baby

Veiligheid staat altijd voorop. Daarom wil je dat jouw kindje zo veilig mogelijk in de bakfiets vervoert wordt. Een fietshelm voor je kind kan daar een bijdrage aan leveren. Je kunt ook een fietshelm voor je baby kopen als je die in de bakfiets vervoert.

Doordat kinderen in het verkeer onervaren zijn, zijn zij erg kwetsbaar. Een fietshelm kan de ernst van de hoofdverwondingen flink afnemen en is daarom altijd aan te raden. Volgens een onderzoek van het American College of Surgeons zorgt een helm met 58% voor minder risico op ernstig letsel na een ongeluk met de fiets.

Een fietshelm voor je baby of kind is dus erg verstandig om aan te schaffen. Maar hoe kies je nou een goede helm? Want waar moet je op letten als je een fietshelm voor je baby of kind koopt.

Fietshelm voor baby of kind: 6 slimme tips
1. Een helm moet goed op het hoofd van jouw kind passen. Kies daarom een fietshelm voor je kind of baby die kan worden aangepast aan de maat van de helmdrager. Dit kan met een aanpasbare draairing aan de binnenkant van de helm.

2. Bij een val of aanrijding moet de fietshelm goed op het hoofd blijven zitten. Controleer daarom altijd of de helm niet van zijn plek schuift: Van voren naar achteren naar links naar rechts.

3. De sluiting en riempjes moeten stevig zijn. Om te controleren of de sluiting genoeg weerstand biedt, moet je goed aan de riempjes trekken.

4. Je kind moet zich goed voelen bij het dragen van een fietshelm, want anders is de kans groot dat hij de helm niet zal dragen. Het is daarom belangrijk dat een fietshelm comfortabel zit. Een zachte kinband zorgt voor extra comfort en kan voorkomen dat de huid in het slotje vast komt te zitten.

5. Een fietshelm moet kunnen ventileren. Zorg er daarom voor dat je een helm met openingen hebt. Op warme dagen zorgen die openingen in de helm ook nog eens voor verkoeling. Heerlijk zo’n briesje op het hoofd!

6. Felle kleuren en reflecterende materialen spreken kinderen vaak aan. Naast dat zorgt een felgekleurde helm voor betere zichtbaarheid in het verkeer. Een win-win situatie dus.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat je een fietshelm op tijd moet vervangen. Na een val of krachtige schok kan het schokdempend vermogen afgenomen zijn. Hierdoor wordt het hoofd van je kind onvoldoende beschermd. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mochten de riempjes rafelen of de sluitingen en verstelmechanieken niet meer werken, dan moet je de fietshelm (binnen 5 jaar) vervangen.

Vraag je je op dat moment opnieuw af waar je op moet letten als je een fietshelm wilt aanschaffen? Lees dan vooral bovenstaande tips nog eens door!

[boet-url=”https://www.babboe.nl/bakfiets-accessoires/kinder-helm?utm_source=website&utm_medium=Boet&utm_campaign=cargo%20bike%2C%20bakfiets%2C%20fietshelm%20kind&utm_term=Fietshelm”]

Bekijk ook

Vier keer zoveel geluk op Koningsdag met een Babboe Max-E

Vier keer zoveel geluk op Koningsdag met een Babboe Max-E

assignment Babboe Max-E

Wie kent de Ademaatjes nou niet? Het Bathmense gezin is in Nederland bekend geworden door hun deelname aan het programma R...

Lees meer play_arrow
Vier keer zoveel geluk met een Babboe Max-E

Vier keer zoveel geluk met een Babboe Max-E

assignment Babboe Max-E

Wie kent de Ademaatjes nou niet? Het Bathmense gezin is in Nederland bekend geworden door hun deelname aan het programma R...

Lees meer play_arrow