Cargo bikes, ook bekend onder de naam bakfiets. Je bent ze vast wel eens tegen gekomen. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Er zijn tweewielers voor de sportieve ouders die van wendbaarheid en sportiviteit houden, en er zijn driewielers voor meer ruimte en stabiliteit. Een weloverwogen beslissing die steeds meer jonge ouders maken. Want steeds vaker kiezen jonge vaders en moeders voor een cargo fiets om zo hun gezinsleven te verbeteren. Maar waarom?

 

De 10 mogelijkheden

1. Je kunt met een cargo fiets meerdere kindjes vervoeren. Afhankelijk van de cargo bike kun je met 1 – 6 kindjes op pad. Zelfs de kleine spruit van +/- 3 maanden mag met een Maxi Cosi of babyschaal in de cargo bike, waardoor je al snel met het hele gezin op pad kan gaan.

2. Met een cargobike heb je altijd zicht op de kinderen. De ouders kunnen genieten van de plezier die de kindjes in de cargobike hebben, en de kindjes genieten enorm van de quality time met hun ouders.

3. Met de cargobike heb je enorm veel ruimte, waardoor je ook nog eens je boodschappen kunt vervoeren. Zeg maar dag tegen je volle tassen met boodschappen aan het stuur en het geslinger op het fietspad.

4. Mochten jouw kinderen na schooltijd onverwachts met hun vriendjes of vriendinnetjes willen spelen, dan kunnen deze kindjes ook mee in de cargo fiets. Er is ruimte genoeg!

5. Duurzaamheid speelt steeds vaker een grotere rol in het gezinsleven. Met de komst van de cargo fiets wordt de aanschaf van een dure, bezineslurpende gezinsauto steeds vaker uitgesteld. Hierdoor help je een handje mee om de CO2 uitstoot te verminderen.

6. Bij de komst van kinderen hoeft de vader zijn sportieve wagen niet in te ruilen voor een degelijke familieauto. De cargo bike kan namelijk plaats maken voor een gezinsauto. Mocht jouw stoere zoon of dochter wat ouder zijn, dan kan hij of zij ook nog eens genieten van een cool ritje in de sportieve bolide van hun papa.

7. Mocht je van plan zijn om een tweede auto te kopen, dan kan een cargobike je misschien ook nog wel eens overhalen. Het scheelt namelijk heel veel kosten om een tweede auto voor de deur te hebben staan. Die kosten kun je ook een keer gebruiken voor bijvoorbeeld een dagje naar de dierentuin, of iets dergelijks.

8. Een tweede auto moet natuurlijk ergens geparkeerd worden. Als je bijvoorbeeld in een drukke stad woont, is dat een lastig gegeven. Met een cargo bike hoef je niet eerst rondjes te rijden voor een geschikt parkeerplekje. Je kunt de cargo bike namelijk gelijk in jouw garage, in jouw tuin of voor de deur parkeren.

9. Mocht je geen rijbewijs hebben, dan kan een cargobike ook een goede optie zijn om je als gezin in te vervoeren. Met het gezin op pad met een cargobike is een hele unieke ervaring.

10. Aangeraden wordt om minimaal een half uur per dag te bewegen. Met de cargo fiets heb je gelijk jouw beweging te pakken. Je voelt je fitter en je krijgt meer energie. En die positieve energie kun je weer doorgeven aan jouw gezin.

[boet-url=”https://www.babboe.nl/welke-bakfiets?utm_source=boet&utm_medium=website&utm_campaign=cargo%20bike%2C%20bakfiets”]

Bekijk ook

Vier keer zoveel geluk op Koningsdag met een Babboe Max-E

Vier keer zoveel geluk op Koningsdag met een Babboe Max-E

assignment Babboe Max-E

Wie kent de Ademaatjes nou niet? Het Bathmense gezin is in Nederland bekend geworden door hun deelname aan het programma R...

Lees meer play_arrow
Vier keer zoveel geluk met een Babboe Max-E

Vier keer zoveel geluk met een Babboe Max-E

assignment Babboe Max-E

Wie kent de Ademaatjes nou niet? Het Bathmense gezin is in Nederland bekend geworden door hun deelname aan het programma R...

Lees meer play_arrow