Hoe leuk is het om tijdens de zomervakantie de bakfiets te pakken en richting het strand te fietsen? Op diverse plekken in Nederland kun je samen met je kinderen de mooiste zandkastelen bouwen en de leukste waterpret beleven. Wij zetten de leukste plekjes om samen met je kind door het zand te banjeren op een rijtje. Zet je emmertje en schepje maar vast klaar, want die zal je nodig hebben!

IJmuiden aan zee
IJmuiden aan Zee heeft één van de mooiste stranden in Noord-Holland waarbij jouw kinderen de grootste zandkastelen kunnen bouwen. Willen de kids meer dan alleen zandkastelen bouwen? Dan zit je aan het strand van IJmuiden helemaal goed. Je vindt er leuke strandtenten, een gezellige boulevard en speciaal voor kinderen zijn er trampolines aanwezig. Daarnaast worden er op dit strand ook regelmatig activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Egmond aan zee
Nog een strand ergens aan zee, is het strand van Egmond aan zee. Dit strand is ruim 5 kilometer lang, waardoor jouw kinderen zich lekker uit kunnen sloven in het zand. Wil je tussendoor een hapje eten? Dan kun je bij restaurant “Natuurlijk” terecht. Het restaurant heeft een ruim terras, een midgetgolfbaan en diverse speeltoestellen. Daarnaast kun je er ook een bolderkar huren gevuld met lekkernijen, spelletjes en tijdschriften. Of… Je haalt gewoon alles er uit en je stopt het in jouw bakfiets. Ook leuk!

Nieuwvliet
De familiestranden in Nieuwvliet zijn breed en lopen heel langzaam af. Zijn jouw kinderen echte speurneuzen? Ga dan op zoek naar fossielen van schelpen, haaien- en roggentanden. Deze vind je hier in over’vloed’. Bij eb ontstaan er ook snel ondiepe binnenzeetjes waar jouw kinderen heerlijk in kunnen spetteren en de leukste waterpret kunnen beleven.

Schoorl
Klimmen en klauteren jouw kinderen graag? Dan is het strand van Schoorl het perfecte strand. Het strand heeft een groot duingebied met als hoogtepunt een 54 meter hoge duin. Jouw kinderen zullen zich dus helemaal uitleven op deze duin.

Naar welk strand reis jij graag af met de kinderen? Deel jouw tips dan vooral hieronder in een comment op Facebook.

Bekijk ook

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Het wordt steeds vroeger donker buiten, de paraplu zit weer standaard in je tas en de sjaals komen langzaamaan tevoorschijn. ...

Lees meer play_arrow
De leukste speelparadijzen: Win 10x 4 vrijkaartjes! [GESLOTEN]

De leukste speelparadijzen: Win 10x 4 vrijkaartjes! [GESLOTEN]

De grote zomervakantie zit er aan te komen. Het is dan ook de hoogste tijd om er op uit te gaan met het gezin. Leuke uitjes v...

Lees meer play_arrow