Soms hou je nou eenmaal nét iets meer maand over aan het einde van je geld…  Of je wilt gewoon wat leuks doen, maar je bent eigenlijk ook aan het sparen voor een nieuwe (bak)fiets. Speciaal voor dat soort momenten hebben wij iets bedacht. Namelijk, leuke activiteiten die helemaal gratis zijn!

1. Een middagje naar de kinderboerderij
Lammetjes en modderige varkens doen het altijd goed bij kinderen. Neem ze daarom eens mee naar een gezellige kinderboerderij. Goed voor de ontwikkeling en je bent verzekerd van een leuke middag. En hier vind je ook nog eens 10x de leukste kinderboerderijen van Nederland op een rijtje.

2. Vliegtuigen kijken op Schiphol
Vliegtuigen spotten op Schiphol is een belevenis voor jong en oud. Rondom Schiphol heb je verschillende plekjes waar je de vliegtuigen kunt zien landen en opstijgen.

3. Bezoek een speeltuin waar je nog nooit geweest bent
Bij een speeltuin denk je misschien al snel aan de speeltuin om de hoek, maar het is nog leuker om een nieuwe speeltuin te ontdekken!

4. Picknicken
Op een zonnige middag lekker gaan picknicken met de kinderen is supergezellig. Pak een mandje, een kleedje en doe er bijvoorbeeld wat lekkere broodjes, stukjes fruit en wat te drinken in. Vergeet niet iets om te spelen mee te nemen en ga dan (met de bakfiets) op zoek naar een mooie plek om te picknicken.

5. Een wandeling maken over een kabouterpad
Een wandeling over een kabouterpad is bijna gratis… Volwassenen mogen namelijk gratis de paden op en de kinderen voor een klein kabouterprijsje. Kabouterpaden zijn absoluut de moeite waard om eens te proberen.

6. Met lekker weer een fietstochtje maken
Het is gezond en leuk; fietsen! Als het mooi weer is kan het erg leuk zijn om een leuke fietstocht te maken met het gezin. Je kunt de tocht zo kort of lang maken als je zelf wilt. Hier vind je een aantal kindvriendelijke fietsroutes.

7. Een middagje knutselen, kleuren en cakejes bakken
Mocht het buiten hard regenen en waaien dan is het heerlijk om een middagje te gaan knutselen, kleuren en bakken met elkaar. Ontdek hier allerlei leuke knutsels om samen te doen!

8. Bramen plukken en er heerlijke bramensap van maken
In augustus en september is het bramenseizoen. Dan kan je volop bramen plukken en deze meteen opeten of verwerken tot bramensap. Dit sap kan je ook weer over je yoghurt of ijs doen en het is erg leuk om samen met je kind(eren) te maken!

9. Naar het Blote Voetenpad in Groningen
Schoppen jouw kids ook altijd gelijk hun schoenen uit als ze thuis komen? Dan vinden ze het Blote Voetenpad op de grens van de provincies Groningen en Friesland vast te gek. Het is een mooi en avontuurlijk wandelpad van 1,4 kilometer dat het leukst is op blote voeten.

Bekijk ook

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Het wordt steeds vroeger donker buiten, de paraplu zit weer standaard in je tas en de sjaals komen langzaamaan tevoorschijn. ...

Lees meer play_arrow
Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Hoe leuk is het om tijdens de zomervakantie de bakfiets te pakken en richting het strand te fietsen? Op diverse plekken in Ne...

Lees meer play_arrow