Heb je geen zwembad in de tuin? Geen nood! Door heel Nederland heen zijn er geweldige plekjes om te gaan zwemmen met kinderen. Van buitenzwembad, tot aan het strand toe. Wij hebben de leukste buitenzwemplaatsen voor je verzameld.

1. Strandbad de Maarsseveense Plassen
Hier vind je een ruim strandbad er zijn groene ligweiden om heerlijk op te gaan zonnen. Ook is er een speeleiland en een peuterbadje. Bij het strandbad wordt toezicht gehouden door gekwalificeerd personeel. Naast zwemmen, kan er ook lekker gespeeld worden in de speeltuin en natuurlijk kun je er ook een ijsje eten. Op een warme dag een ideaal dagje uit met het gezin.
Meer informatie

2. Zwembad De Vijf Heuvels
Zwembad De Vijf Heuvels bestaat uit een overdekt zwembad en een prachtig buitenbad midden in de natuur, randje Markelo. Het volledig nieuwe buitenbad is geopend van mei tot begin september. Deze bestaat uit een ondiep peuterbad, een 25 meter bad met springplank, een ruime ligweide met speeltoestellen, familie- en kinderglijbaan.
Meer informatie

3. Bloemendaal aan zee
Pak de schepjes en emmers maar in, aan zee is het altijd leuk met kinderen. Het Bloemendaalse strand is onze favoriet. Het strand wordt omringd door het prachtige natuurgebied De Kennemer Duinen. Ook zijn er veel strandtenten om neer te strijken.

4. De Ceuvel
Een gezellige plek om te zwemmen in Amsterdam Noord is Café de Ceuvel. Vanaf de houten stijgers spring je zo het water in. Na het zwemmen kun je in een van de hangmatten terecht.
Meer informatie

5. Bosbad Leersum
Door het AD wordt dit zwembad de ‘parel’ onder de zwembaden genoemd. Het terrein ligt in een kuil en aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. In de zomer is het zwembad open en kun je er urenlang spetterplezier beleven! Kinderen kunnen er spelen tussen de bomen, in het water, of op een van de vele speeltoestellen die er staan. En heel fijn, er is genoeg toezicht op de kinderen.
Meer informatie

6. De Zeemeeuw
Aan het IJsselmeer, ligt een van oudste strandpaviljoens van Nederland, genaamd De Zeemeeuw. Wist je dat het IJsselmeer het grootste meer van Nederland is? Kinderen kunnen hier heerlijk in het zand en met het zoete water spelen. Jij kunt ze op je gemakje in de gaten houden vanaf het terras. Met een wijntje 😉
Meer informatie

Bekijk ook

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Het wordt steeds vroeger donker buiten, de paraplu zit weer standaard in je tas en de sjaals komen langzaamaan tevoorschijn. ...

Lees meer play_arrow
Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Hoe leuk is het om tijdens de zomervakantie de bakfiets te pakken en richting het strand te fietsen? Op diverse plekken in Ne...

Lees meer play_arrow