Hoe leuk is het om tijdens de kerstvakantie je samen met je kinderen onder te dompelen in de winterpret. Op diverse plekken in Nederland kun je tijdens de kerstvakantie de schaatsen onder binden. We zetten de leukste plekjes om samen met je kind te gaan schaatsen op een rijtje.

WinterWonderland Zeist
Bezoek het huis van de kerstman, neem een kijkje op de kerstmarkt en huur voor €2 schaatsen om een rondje te kunnen schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Zeist. Meer informatie vind je op de website van Winterwonderland Zeist

IJsbaan Woerden
Midden in het centrum van Woerden ligt de IJsbaan Woerden. Gelegen in het centrum van Woerden, op het prachtige kerkplein. Van 7 december t/m 6 januari kan er weer geschaatst worden. Een superleuk uitje tijdens de kerstvakantie.

Spoorwegmuseum Winterstation
Combineer een uitje aan het Spoorwegmuseum met een rondje op de ijsbaan van het Winterstation. Vanaf 22 december wordt het Utrechtse Spoorwegmuseum in winterse sferen gebracht. Schaatsen zijn hier gratis te leen.

Schaatsbaan Rotterdam
Een stukje groter, maar daarom niet minder leuk: Schaatsbaan Rotterdam. Drie maanden lang kan er hier worden geschaatst. Op de grote Funbaan kun je heerlijk oefenen op de schaatsen met de kinderen.

Kerstmarkt Maastricht
Haal je schaatsdiploma na een ritje op de schaats op de kerstmarkt van Maastricht. Voor €5,- kun je de schaatsbaan op de Vrijthof op.

Heb je ook nog een leuke tip voor een schaatsbaantje bij jou in de buurt? Laatje reactie achter!

Bekijk ook

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Het wordt steeds vroeger donker buiten, de paraplu zit weer standaard in je tas en de sjaals komen langzaamaan tevoorschijn. ...

Lees meer play_arrow
Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Hoe leuk is het om tijdens de zomervakantie de bakfiets te pakken en richting het strand te fietsen? Op diverse plekken in Ne...

Lees meer play_arrow