In sommige Nederlandse bossen wonen kabouters en wat is er leuker dan deze kabouterbossen samen met je kinderen te bezoeken voor een lekkere herstwandeling. Trek regenlaarsjes aan en ga lekker met zijn allen op pad. Wij hebben de leukste kabouterpaden voor je op een rijtje gezet.

Kabouterpad Baarn

Bij Eethuys De Generaal in Baarn kun je je melden voor deze leuke kabouterroute door het Baarnse Bos. De houten kabouters wijzen je de weg tijdens deze route van ongeveer 3 km lang. Onderweg krijg je kleine opdrachtjes en in de knapzak zit wat lekkers voor onderweg. Aan het einde van de route kunnen de kleine kabouters een kabouterdiploma ophalen bij De Generaal.

Kabouterpad Leersum

kabouterbosIn de weekenden kun je bij De Veldschuur in Leersum terecht voor deze leuke kabouterroute. Je krijgt hier een puntmuts en een knapzakje en volgt een kabouterpad van ongeveer 1 km. Langs de weg vind je ook een echt kabouterhuisje onderin een boom en als je goed kijkt, zie je onderweg een kabouterwasje hangen.

Kabouterpad Sint Anthonis

Het kabouterboekje haal je bij restaurant De Heksenboom en op deze route van ongeveer 1 km krijg je ook allerlei leuke opdrachten te doen.

Kabouterpad Achterhoek

Ga op pad met Wouter Kabouter. Bij Pannenkoekenboerderij krijgen de kinderen een kaboutermuts en rode wangetjes en dan kunnen ze aan de wandel met Wouter. Deze route is ongeveer 1,5 km lang.

Kabouterpad Schoorlse Duinen

In Schoorl zijn er maar liefst twee kabouterroutes. Een is meer geschikt voor jonge kinderen en wandelwagens. Bij de hoge duinroute hoort een opdrachtboekje dat je voor 2,50 per groepje aanschaft, deze route is geschikt voor kinderen met wat meer wandelervaring.

Kabouterpad Soester Hoogt

Vlakbij het Nationaal Militair Museum ligt restaurant ‘t Hoogt. Hier kun je voor €5,- een puntmuts, knapzak en kabouterboekje ophalen. Tijdens de route door het bos kom je vrolijke houtenkabouters tegen. Sluit af met een kopje koffie op het terras.

Sommeltjespad op Texel

Geen kaboutertjes, maar Sommeltjes. Je vindt ze op Texel. Volgens de legenden wonen er op Texel Sommeltjes, een soort aardmannetjes. Langs deze route van ongeveer 1,5 km gaan de kinderen op zoek naar de Sommeltjes (stenen figuren), ‘dieren’ die op Texel leven en andere leuke dingen.

Op de site van Staatsbosbeheer vind je alle kabouterbossen van Nederland.

 

Bekijk ook

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Het wordt steeds vroeger donker buiten, de paraplu zit weer standaard in je tas en de sjaals komen langzaamaan tevoorschijn. ...

Lees meer play_arrow
Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Hoe leuk is het om tijdens de zomervakantie de bakfiets te pakken en richting het strand te fietsen? Op diverse plekken in Ne...

Lees meer play_arrow