Het wordt steeds vroeger donker buiten, de paraplu zit weer standaard in je tas en de sjaals komen langzaamaan tevoorschijn. De herfst is begonnen! En ook in de herfst kunnen de kinderen lekker buitenspelen. Tussen de bladeren, beukennootjes, kastanjes en dennenappels hebben de kinderen de tijd van hun leven. Daarom geven wij je vier herfstachtige buitenspeeltips.

#1 Bladerbad
Niets is leuker dan spelen met bladeren. Met je voeten door de bladeren schoppen, of jezelf languit achterover laten vallen in een berg bladeren. Maar wat is nog leuker dan dat? Precies. Een duik in een echt bladerbad!

Er is vast wel een speeltuin met een glijbaan in de buurt. Gevonden? Leg dan zoveel mogelijk bladeren op én onder de onderkant van de glijbaan. Hoe meer bladeren, hoe specialer het effect. Is de stapel klaar? Dan glijden de kinderen van bovenaf zo roetsj… het bladerbad in.

#2 Drie op een rij
Boter, kaas en eieren. Wie kent het spel niet? Laat de kinderen vier lange takken, kastanjes en dennenappels zoeken. Leg de takken zo neer dat er negen vakjes ontstaan. De kastanjes en dennenappels worden gebruikt als spelstenen. Pak de herfstachtige spelstenen erbij en spelen maar. Wie het eerst drie op een rij heeft, wint het spel!

#3 Kunst van herfstspulletjes
Laat de kunstenaar in jouw kind naar boven komen. Verzamel zoveel mogelijk kastanjes, bladeren, beukennootjes en dennenappels tijdens een mooie boswandeling. Met deze herfstspulletjes, verf, stiften, potloden, glitters, stickers en lijm kun je een enorm mooi schilderij maken op een stuk canvas, karton of stevig papier. Als de kunstwerken klaar zijn, maak dan een gaatje bovenin en… ophangen maar.

#4 Vliegeren
Met een stevige wind is een zelfgemaakte vlieger ideaal als activiteit in de herfst. Maar hoe maak je nou zo’n vlieger?

Bind twee stokjes (of takken uit het bos) in de vorm van een kruis aan elkaar vast met touw. Knip uit een stuk karton de vorm van een vlieger (diamant) en bevestig dit aan het kruis met lijm of plakband. Maak de vlieger compleet met een vliegerstaart van een reep stof. Pak vervolgens een stuk touw en maak dit vast aan de uiteinden van de lange stok. Knoop tot slot een lange vislijn vast aan het midden van het kruis, waar de stokken elkaar kruisen. Dit dienst als vliegerlijn om de vlieger in de lucht te houden. Nu je zelfgemaakte vlieger af is, kun je de vlieger door de lucht laten vliegen als vallende blaadjes van een boom.

Weet jij nog meer leuke herfstachtige activiteiten? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Bekijk ook

Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Hoe leuk is het om tijdens de zomervakantie de bakfiets te pakken en richting het strand te fietsen? Op diverse plekken in Ne...

Lees meer play_arrow
De leukste speelparadijzen: Win 10x 4 vrijkaartjes! [GESLOTEN]

De leukste speelparadijzen: Win 10x 4 vrijkaartjes! [GESLOTEN]

De grote zomervakantie zit er aan te komen. Het is dan ook de hoogste tijd om er op uit te gaan met het gezin. Leuke uitjes v...

Lees meer play_arrow